Skip to main content

Coș

Semnificatiile si simbolismul balenelor includ maretia, comunicarea, muzica, protectia, recunostinta, intelepciunea, transformarea si abilitatile psihice. Exista 90 de specii de balene (care sunt numite si cetacee) si traiesc in fiecare ocean. Deci, sunt subiecte din mitologia si folclorul popoarelor navigatorilor din intreaga lume. In plus, unii cred ca balenele au abilitati psihice. Astfel, animalul spirit al balenei este o figura importanta pentru cei care simt o rudenie puternica cu aceste magnifice mamifere marine.
Cele mai mari 10 animale din lume sunt balenele. Cea mai mica balena din top 10 este balena cenusie, care cantareste aproximativ 19,5 tone. Prin comparatie, aceasta este greutatea echivalenta a patru elefanti. Cel mai mare animal de pe lista este balena albastra , care are 110 de tone, adica aproximativ 16 elefanti.
Pe baza enormitatii lor, balena este un simbol al maretiei. Cu toate acestea, maretia lor se extinde cu mult peste dimensiunea lor. Balena poseda, de asemenea, trasaturi uimitoare care ar trebui sa ne umileasca, de la instinctele lor de protectie la inteligenta, la blandete si multe altele. Intr-adevar, maretia balenei ne aminteste cat de minunata si magica este lumea.

Nu numai ca balena albastra este cel mai mare animal de pe Pamant, ci si cel mai tare. Chemarea balenei albastre poate ajunge la 188 de decibeli. (Aceasta este cu 48 de decibeli mai tare decat un avion cu reactie.) De fapt, fluierul unei balene albastre poate fi auzit pe sute de mile .
Dincolo de volumul pur, balena este un comunicator complex. Ei folosesc sonarul, sau ecolocatia, pentru a emite frecvente joase si inalte pentru a intelege mai bine mediul lor. De asemenea, comunica cu alte balene folosind sunete de clic si suierat. In plus, ei folosesc limbajul corpului pentru a se exprima.
In calitate de expert in comunicare, animalul spirit balena iti aminteste de importanta propriilor tale abilitati de comunicare. Daca descoperi ca oamenii nu reactioneaza bine la modul in care te exprimi, ar putea fi un semn ca trebuie sa iei in considerare nu doar ceea ce vrei sa spui, ci si modul in care esti primit de cealalta persoana. De asemenea, daca o balena se face cunoscută de tine, fie în viata reala, in arta, in mass-media, poate fi un semn care ar trebui sa incerce sa te acorde cu mesajele si formele de comunicare mai subtile care sunt in jurul tau, cum ar fi comportamentul altor persoane. , natura si chiar mesaje de la ghizii vostri spirituali.
Cand balenele comunica intre ele, are o calitate muzicala. De fapt, biologii marini spun ca balenele isi atrag perechea cantandu-le. Potrivit unor povestiri, prima harpa a fost facuta din oase de balena, deoarece oasele aveau in ele magia vibrationala a muzicii.
Spiritul balenei iti aminteste ca muzica vindeca. Exista putine situatii in care adaugarea muzicii nu inbunatateste lucrurile. Asigurati-va ca primiti doza zilnica!
Exista numeroase povesti despre balene care ofera protectie speciilor non-balene. De fapt, biologii au vazut balene ascunzand foci sub aripioarele lor pectorale atunci cand orcile sunt prezente. In plus, exista povesti despre balene care protejeaza oamenii.
Datorita comportamentului lor protector si altruist, balena este, de asemenea, un simbol puternic al protectiei. Balena iti reaminteste sa fii protector fată de cei si de ceea ce iti este drag. Acest lucru se poate extinde de la celalalt semnificativ la copiii din viața ta, prietenii si comunitatea ta. Poate fi, de asemenea, ideile tale, o cauza sau chiar finantele tale. Balena intreaba: Esti suficient de protector?
Aceia dintre noi care avem animale de companie sunt constienti de modul in care isi arata recunostinta, cum ar fi cu afectiune, exuberanta sau chiar cum ne saluta cand venim acasa. Ca si alte animale salbatice, inclusiv cioara si bursucul , balena intelege si recunostinta.
Cetaceele sunt considerate a fi unele dintre cele mai inteligente animale de pe Pamant. Alaturi de delfini, balena are un creier mare. In plus, ei demonstreaza comportamente sociale complexe, inclusiv doliu pentru moartea unui vitel sau a unui alt membru al familiei, asa cum fac elefantii . De asemenea, se joaca, se coordoneaza intre ei atunci cand vaneaza si demonstreaza un comportament altruist. Datorita capacitătii lor intelectuale si a istoriei lor evolutive indelungate, balena este, de asemenea, un simbol al intelepciunii.
Animalul spirit al balenei iti aminteste sa folosesti darul intelectului tau. Chiar daca nu simti ca esti urmatorul Einstein, puterea mintii tale este nelimitata. A trai intr-o stare de curiozitate perpetua, de mirare si de a invata este o viata bine traita.
Toata viata de pe Pamant isi are originea in apa. Cu toate acestea, unele animale au evoluat pentru a merge pe uscat. Apoi, dintre acele specii, cateva au facut alegerea sa se intoarca in apa. Acestea includ reptile precum testoasele , amfibienii precum broastele si mamiferele marine, inclusiv vidrele , lamantinii , delfinii si balenele. Astfel, aceste animale speciale sunt simboluri ale transformarii.
Ca simbol al transformarii, ghidul spiritului balenei iti aminteste ca ai puterea de a-ti transforma viata in moduri extraordinare. Indiferent cat de adanc ai scufunda, ai capacitatea de a te propulsa din adancuri si in aer curat.
Animalul spirit al balenei iti aminteste sa vizualizezi ce vrei si unde vrei sa ajungi, indiferent de unde pleci. Transformarea personala incepe in minte. Si apoi, pune la punct un plan pentru a ajunge acolo. Dupa cum spune guru-ul de autoajutorare Tony Robbins, odata ce iti vizualizezi obiectivul, sustine-l cu „actiune masiva”.
Psihicii care sunt in ton cu animalele spun ca cetaceele au abilitati psihice. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care balenele apar pentru a ajuta oamenii, precum si pentru a primi ajutor de la ei. Animalele capteaza informatii pe care noi nu le obtinem, la fel cum unii oameni sunt mai sensibili la anumite lucruri decat altii. Acesta este tot ceea ce sunt puterile supranaturale: un nivel extins de constientizare. Si toti avem capacitatea de a ne extinde nivelul de constientizare si, prin urmare, de constiinta.
Animalul-spiritul balenei va reaminteste sa va acordati intuitia si supranaturalul. Cu totii avem aceasta capacitate. Gasirea linistii prin rugaciune sau meditatie si a fi în natura poate ajuta la reglarea fina a abilitatilor noastre intuitive. La fel se poate relaxa inotul sau plutirea in apa. Balena stie ca in Univers se intampla mai multe decat credem noi oamenii in general pe masura ce ne desfasuram zilele – si asteapta sa fie explorata.
In secolul al IV-lea i.Hr., filozoful si omul de stiinta Aristotel a scris despre diferitele balene si delfini pe care le-a văzut in timp ce naviga pe Marea Egee. De fapt, el a facut diferenta intre balene cu fani si balene cu dinti si a avut un sentiment al duratei de viata a diferitelor tipuri de cetacee pe care le-a observat. Aristotel era cu mult inaintea timpului sau. Din pacate, o mare parte din aceste cunostinte s-au pierdut pana cand au fost redescoperite in timpul Renasterii, care a inceput in secolul al XIV-lea.
Celalalt exemplu principal de cetologie timpurie (studiul balenelor) a fost cel al scandinavilor incepand cu secolul al XIII- lea . Ei au descris balenele ucigase (orcile, care fac parte din familia delfinilor) ca fiind agresive ca „cainii salbatici”. Ei au descris, de asemenea, narvali si casalot. In cea mai mare parte, ei vedeau balenele ca pe niste monstri marini uriasi si periculosi.
Cu sute de ani in urma, balenele erau mult mai abundente in mare decat sunt astazi. Deci, ne putem doar imagina ca navigatorii timpurii i-au văzut mult. Cu toate acestea, ei stiau foarte putine lucruri despre ceea ce se ascunde sub suprafata oceanului, ceea ce, in mod inteles, a facut ca imaginatia lor (sa nu mai vorbim de povestile lor post-calatorie) sa se dezlantuie. In multe privinte, teama navigatorilor timpurii de balene a dus la intelegerea gresit a acestor animale in general benigne. Totusi, in timp ce unele culturi se temeau de ei, altele ii venerau.
Animalul-spiritul balenei va reaminteste sa va acordati intuitia si supranaturalul. Cu totii avem aceasta capacitate. Gasirea linistii prin rugaciune sau meditatie si a fi in natura poate ajuta la reglarea fina a abilitatilor noastre intuitive. La fel se poate relaxa inotul sau plutirea in apa. Balena stie ca in Univers se intampla mai multe decat credem noi oamenii in general pe masura ce ne desfasuram zilele – si asteapta sa fie explorata.
Semnificatia balenei în budism
Potrivit unei povestiri budiste, cu mult timp in urma a fost o furtuna teribila care navali in Marea Chinei de Sud. Furtuna a fost atat de puternica incat multe animale si pescari riscau sa moara. Privind furtuna dintr-o floare de lotus , Bodhisattva Avalokiteshvara, stapanul milei si al compasiunii, a avut mila de oameni si animale.
Deci, Avalokiteshvara si-a scos sutana si a rupt-o in mai multe bucati. Apoi a aruncat resturile în mare. La comanda lui Avalokiteshvara, fiecare bucata de material s-a transformat intr-o balena.
Ca intruchipare a lui insusi, Avalokiteshvara stia ca balenele vor salva oamenii si alte creaturi care se confruntau cu moartea in furtuna. Cu toate acestea, chiar si balenele s-au luptat in valurile uriase si curentii puternici. Asadar, Avalokiteshvara a fscut balenele mai mari, astfel incat sa poata rezista puterii furtunii si sa salveze oamenii și animalele.

Leave a Reply